Grupuri țință

Persoane cu dizabilități, inclusiv copii cu dizabilități și cerințe educaționale speciale, familii sau alte grupuri vulnerabile, profesioniști și voluntari care lucrează cu grupuri vulnerabile sau interacționează cu aceștia

Prima pagină » Grupuri țintă

Grupuri țintă

Proiect ASIGUR – Bacău și Vrancea

Proiectul beneficiaza de un grant in valoare de 2,439.510.45, oferit de Islanda, Liechtenstein si Norvegia prin Granturile SEE in cadrul Programului Dezvoltare locala.  ”ASIGUR Bacău și Vrancea (Aria-de-Servicii-Integrate-Guvernate-local-cu-Respect Bacău și Vrancea)” beneficiază de un grant în valoare de 2,439.510.45 euro (11.673,057.52 lei) oferit de Norvegia prin Granturile Norvegiene în cadrul  Programului ”Dezvoltare locală, reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor”.

Prezentul proiect își propune să asigure o uniformizare intra-județeană în ceea ce privește dezvoltarea comunitară țintind 50 de comunități astfel încât serviciile sociale furnizate în cadrul acestora să ajungă la un nivelul celor care implementează azi pachetului minim de servicii de bază care să permită apoi optimizarea lor. Astfel, prezentul proiect își propune reducerea decalajelor dintre comunități intra-judențene în vederea asigurării coeziunii coeziunea dezvoltării și optimizării de alte serviciilor secundare și terțiare.

Material realizat cu sprijinul financiar al Granturilor SEE 2014-2021. Continutul acestuia (text, fotografii, video) nu reflecta opinia oficiala a Operatorului de Program, a Punctului National de Contact sau a Oficiului Mecanismului Financiar. Informatiile si opiniile exprimate reprezinta responsabilitatea exclusiva a autorilor.

Persoane cu dizabilități, inclusiv copii cu dizabilități și cerințe educaționale speciale

 În cadrul proiectului se vor furniza servicii socio-medicale pentru 889 persoane cu dizabilități, din care 88 copii din cele 50 de localități acoperite de proiect (40 de localități din județul Bacău și 10 localități din județul Vrancea).

Familii sau alte grupuri vulnerabile

În cadrul proiectului vor fi oferite servicii socio-medicale pentru 361 membri ai familiilor vulnerabile afectate de migratie, din care 200 de persoane vor beneficia și de servicii educaționale.

Profesioniști și voluntari care lucrează cu grupuri vulnerabile sau interacționează cu aceștia

În cadrul proiectului vor fi îmbunătățite competențele sociale și civice pentru 50 de profesioniști și voluntari, acestia beneficiind de un cadru propice pentru schimbul de experiență și învățare din studii de caz specifice.

Proiectul își propune să furnizeze servicii sociale integrate pentru 1250 de persoane din 50 de localități (49 de localități din mediul rural, 1 localitate din mediul urban – toate cu mai puțin de 20.000 locuitori) din județele Bacău și Vrancea.