DGASPC Bacău – Promotor proiect

Prima pagină » DGASPC Bacău – Promotor proiect

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bacau este principalul furnizor de servicii sociale de la nivelul judetului Bacau, fiind o institutia publica cu personalitate juridica, infiintata in subordinea Consiliului Judetean Bacau.

O preocupare deosebita a institutiei este reprezentata de dezvoltarea si diversificarea serviciilor sociale specializate, in functie de nevoile identificate, cu scopul prioritar de a mentine functionalitatea sociala a persoanei, urmarind reinsertia acesteia in mediul propriu de viata, familial si comunitar.

Acest lucru se realizeaza indeosebi prin accesarea de fonduri interne si externe nerambursabile, considerate de D.G.A.S.P.C. Bacau o oportunitate pentru reorganizarea/restructurarea unor servicii de tip vechi (destinate copiilor sau persoanelor adulte cu dizailitati), dar si pentru infiintarea unora noi, in acord cu prevederile strategiilor nationale privind drepturile diferitelor categorii de persoane vulnerabile.

In demersul de dezvoltare si furnizare de servicii, DGASPC Bacau a acordat o atentie deosebita atat dezvoltarii parteneriatului cu institutii publice si cu organizatiii private, dar si atragerii de voluntari, considerand ca acestia sunt o resursa importanta in activitatile derulate cu grupurile vulnerabile.

DGASPC Bacau pune, de asemenea, un accent deosebit pe protectia si promovarea drepturilor persoanelor provenite din grupuri vulnerabile, incurajand atat abilitarea acestora pentru rezolvarea problemelor specifice, cat si solidaritatea sociala si responsabilizarea comunitatilor, in vederea incluziunii sociale a acestor categorii de persoane.

Un astfel de demers il reprezinta si implementarea in judetul Ialomita a proiectului ASIGUR Bacau si Vrancea, PN4056, in care DGASPC Bacau are calitatea de promotor (PP). În aceasta calitate, DGASPC Bacau este implicat pe toată durata proiectului și în toate activitățile proiectului, furnizând la nivelul celor 40 de comunități din județul Bacău servicii sociale, contribuind la identificarea, selectarea, monitorizarea și implicarea în proiect a grupului țintă din județul Bacău pe toată durata de implementare a acestuia, contribuie la creșterea capacității celor 40 de APL din județul Bacău în furnizarea de servicii sociale, dezvoltă 9 centre comunitare în județul Bacău și asigură împreună cu UAT colaboratoare sustenabilitatea acestora, dezvoltă 40 de planuri de optimizare a dezvoltării serviciilor la nivelul celor 40 de localități din Bacău și asigură transpunerea rezultatelor acestora în strategii la nivel județean, organizează 8 întâlniri trimestriale și 4 ateliere de schimb de bune practici pentru  pentru profesioniști și voluntari care lucrează cu grupurile vulnerabile în județele Bacău și Vrancea.