Caravana pentru sănătate a ajuns în Faraoani

Prima pagină » Caravana pentru sănătate a ajuns în Faraoani
Caravana pentru sănătate a ajuns în Faraoani

Caravana pentru sănătate a ajuns în Faraoani

Săptămâna aceasta, caravana pentru sănătate a ajuns în C.C. Faraoani unde mulți din mediul rural au beneficiat de investigații medicale gratuite puse la dispoziție de partenerul nostru strategic în sănătate din cadrul Centrului pentru Politici și Servicii de Sănătate.
Echipe formată din medici specialiști și asistente medicale au recoltat analize de sânge (hemogramă, profil lipidic, feritină), investigații pentru diagnosticarea diabetului (glicemie și glicată), EKG și evaluare pentru riscul boli cardiovasculare.
Pentru foarte mulți locuitori din mediul rural spitalele sunt greu accesibile din punct de vedere al distanței sau al costurilor de transport. Sunt, în continuare, localități rurale fără medic de familie sau cu prea puțini medici pentru numărul de locuitori. Dat fiind accesul dificil al pacienților la servicii de sănătate, vizita caravanei este cu atât mai utilă.
O componentă foarte importantă a campaniei, pe lângă testări, o reprezintă informarea și educarea pacienților. De aceea, în spațiile de investigații vor exista pliante și afișe cu informații despre diabet și bolile cardiovasculare, dar și despre importanța efectuării analizelor anuale de sânge.